• 09-10-2017

  De lopende tandarts en Guinness Wereldrecordhouder PCT.


  Ledlenser's nieuwste ambassadeur is misschien een nieuwe naam voor het grote publiek, maar Karel Sabbe heeft al een indrukwekkend parcours afgelegd in de trailrunning wereld met de zwaarste races ter wereld. Laatst toegevoegd aan zijn palmares - en meteen ook het meest indrukkend - is zijn Guinnes Wereldrecord van de snelste Pacific Crest Trail ooit.

   Meet Karel Sabbe 
  In het dagelijkse leven spendeert Karel zijn tijd boven tal van Vlaamse monden als tandarts. Telkens met opperste concentratie en op een erg kleine oppervlakte. Om na de werkdag het hoofd leeg te maken en de resterende energie kwijt te spelen, begon Karel met lopen. Waar hij goed in bleek te zijn en heel wat voldoening uithaalde. Zo begon het te kriebelen: langere afstanden, snellere kilometers, extremere omstandigheden. In een jaar en half liep Karel 80.000 km in 31 verschillende landen bij elkaar!

   Zot zijn doet geen zeer. Of toch maar een beetje 
  Tijdens een hike in Nieuw-Zeeland met goede vriend Joren kwam het plan om de Pacific Crest Trail te lopen, een tocht van 4.300 kilometer lang van de Mexicaanse tot de Canadese grens. Het vorige wereldrecord stond op naam van Joe McConaughy die 53 dagen nodig had aan een tempo van 80 loopkilometers per dag. Een jaar en een half van voorbereiding, training en planning later, stond Karel in de zomer van 2016 aan de start van de PCT. Wat volgt moeten we waarschijnlijk niet toelichten: eat - run - sleep - repeat. Iedere dag weer opnieuw. Hoe meer het pad vorderde, hoe minder er van die sleep nog aan was. Long story short: na 52 dagen, 8 uur, en 25 minuten bereikte Karel al lopend de Canadese grens. Een verbetering van het wereldrecord met 22 uur.

   Verlichtend licht 
  Naast deze indrukwekkende prestatie, boeide het ons vooral dat Karel tijdens zijn recordpoging gebruik maakte van de Ledlenser SEO7R hoofdlamp. Karel omschrijft hoe Ledlenser hem tijdens zijn tocht geholpen heeft:

  "Het is vanzelfsprekend dat ik tijdens zo'n tocht eindeloze uren in het donker moest lopen. Soms zelfs heel de nacht door. Ik was dan ook heel blij dat ik op Ledlenser kon rekenen want uit vorige ultrarunning ervaringen wist ik dat hun verlichting uitstekend is. Ik gebruikte vooral de SEO7R: een avontuurlijke hoofdlamp die met een herlaadbare batterij werkt, maar waar je ook standaard AAA batterijen in kan plaatsen. Hierdoor had ik tijdens de 52 PCT-dagen altijd licht."

  Meer weten over Karel? Bekijk dan zijn vlog of lees zijn blog via www.karelsabbe.com. Je vindt er ook zijn gearlist met uitleg over zijn loopmateriaal.

 • 18-08-2017

  Ledlenser MH10 hoofdlamp scoort 9,4 op 10 in SOQ producttest.


  SOQ, één van de toonaangevende online magazines in Duitsland voor sport retailers en de sportindustrie, onderwierp de nieuwe Ledlenser MH10 aan een uitgebreide test. Met een score van 9,4 op 10 kreeg hij een 'uitmuntend' label.

  De MH10 hoofdlamp haalde de hoogste score op criteria zoals lichtpatroonlichtverdeling en gebruiksgemak. Ook zijn productpresentatie, het draagcomfort, de batterijcapaciteit en de beschikbare accessoires vielen op en dragen bij aan deze hoge score.

   Highlights uit de producttest: 
   
  1. De verpakking spreekt tot de verbeelding en ziet er gesofisticeerder uit dan je zou verwachten voor de kleine prijs van de lamp. De inhoud voldoet de volle 100% aan het kwalitatieve beeld dat je krijgt bij het zien van de verpakking.
  2. Het aanpassen van de flexibele hoofdband aan de individuele hoofdvorm is snel en gemakkelijk.
  3. We weten nu dat het aantal lumen niet de bepalende factor is voor een goede zichtbaarheid in het donker. Wat wel belangrijk is, is de lichtkwaliteit en dat is steeds een aandachtspunt bij Ledlenser geweest.

  Conclusie:
  De Ledlenser MH10 is een lichtgewicht, goed doordachte en gebruiksvriendelijke hoofdlamp.
  Hij biedt excellente kwaliteit voor een beperkte prijs van 99,99 euro.

  Lees het volledige testrapport (in het Duits) >> http://www.soq.de/im-haertetest-mh10-von-ledlenser/

   
 • 08-11-2016

  Zonder fietslicht de weg op? Voortaan 55 euro boete.

  Wees een boete te snel af en investeer liever in goede fietsverlichting.

  Eén op de vijf fietsers rijdt elke dag naar school zonder voor- of achterlicht. Dat blijkt uit een uitgebreide telling die de krant Het Nieuwsblad uitvoerde op twintig ­locaties in Vlaanderen. 

  En dat aantal moet dringend omlaag, vinden de overheid, de scholen én de ouders van de kinderen. Daarom komen er per direct meer controles en vooral ook strengere straffen. De meeste politiezones zien vanaf 7 november, net na de herfstvakantie, niets meer door de vingers: wie nu nog zonder licht rijdt, krijgt een boete van 55 euro.

  “Een hoog aantal, er is nog werk”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Fietsers moeten ook beseffen dat ze zelf een verantwoordelijkheid dragen. Als autobestuurder merk je al snel dat sommige fietsers totaal niet opvallen in het verkeer.

  Het gaat dus niet alleen om zien, maar ook om gezien worden.

  Op zoek naar een setje fietsverlichting? --> http://www.ledlenser.be/Sportlampen/Fietsen/.
  Kom ze allemaal testen op Velofollies, van 20 tot 22 januari 2017 in Kortrijk Xpo. 
  Bron, Het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161106_02559036

Zaklampen
Hoofdlampen
Oplaadbaar
Sportlampen
Accessoires